Zgodovina

ZGODOVINA

Tovarna Veriga je bila ustanovljena daljnega leta 1922. Podjetje je skozi različna zgodovinska obdobja izdelovalo številne izdelke, med katerimi so prvotno prevladovali vijaki, odkovki, težke sidrne verige, gozdarske vlečne verige, transportne verige za rudarstvo ter raznovrstne metrske verige od debeline 1 mm do 100 mm. Kasneje se je proizvodnja razširila tudi na zaščitne verige za traktorje in delovne stroje ter snežne verige za avtomobile. Leta 1992 je bila proizvedena, patentirana in certificirana veriga RIVAL COMPACT, predhodnica današnjih avtomobilskih verig.

Dobro planiran proizvodni program in prvovrstna kakovost izdelkov je Verigo uvrščal med večje proizvajalce na evropskem in svetovnem trgu, zaradi česar so se verige izdelovale tudi za mnoge svetovno znane proizvajalce verig. V teh časih je Veriga zaposlovala več kot 1.500 delavcev. Leta 1998 se je podjetje lastniško preoblikovalo in preimenovalo v VERIGA K.F., d.o.o.

 

Proizvodni program obsega

  • snežne verige za avtomobile, lahka dostavna vozila, 4 × 4, kamione, traktorje in delovne stroje
  • gozdarske verige za traktorje in delovne stroje za vleko lesa
  • gosenice za gozdarske stroje in pogonske prikolice
  • zaščitne verige za delovne stroje
  • pohodne dereze za čevlje in športni program

Danes so naši izdelki prisotni tako na domačem, predvsem pa na svetovnem trgu. Veriga z leti vedno bolj uspešno konkurira največjim svetovnim proizvajalcem verig in je vedno bolj prepoznavna pod svojo blagovno znamko VERIGA.