100 LET PODJETJA VERIGA

Podjetje Veriga letos praznuje prav poseben jubilej, 100 obletnico delovanja. V vseh teh letih se je proizvodnji program dopolnjeval, razvijal in danes se lahko pohvali z vrsto kakovostnih produktov, s stabilno strukturo, prepoznavno blagovno znamko in moderno proizvodnjo.   

Tovarna Veriga je bila ustanovljena daljnega leta 1922. Takrat je proizvodnji program zajemal vijake, odkovke, težke sidrne verige, gozdarske vlečne verige, transportne verige za rudarstvo ter raznovrstne metrske verige različnih debelin. Kasneje se je proizvodnja razširila na zaščitne verige za traktorje in delovne stroje ter snežne verige za avtomobile. V teh časih je Veriga zaposlovala več kot 1.500 delavcev.

Eno izmed prelomnih let je bilo leto 1992, ko je bila narejena, patentirana in certificirana veriga RIVAL COMPACT, predhodnica današnjih avtomobilskih verig.

Naslednji večji korak pa je bil storjen leta 1998, ko se je podjetje lastniško preoblikovalo v VERIGA K.F., d.o.o. Z letom 2005 smo prvi na trgu predstavili linijo derez za prosti čas, ki jo stalno nadgrajujemo in razvijamo. Vizija podjetja je postati eden od treh največjih proizvajalcev kolesnih verig na svetu ter najti primerno pokrivalo za vsako pnevmatiko, zato smo v konstantnem razvoju novih izdelkov in izboljšav obstoječih produktov na področju prijaznosti uporabe, podpori strankam in skrbi za okolje.

Poslanstvo je stalno izboljševanje kakovosti izdelkov in približanje le teh uporabniku, s ciljem zagotavljanja celostne in kakovostne rešitve.

Danes, skozi štiri linije izdelkov
(VERIGAsnow, VERIGAforest, VERIGAsport in VERIGAtpc),
proizvodnji program obsega:

 

 • snežne verige za avtomobile, lahka dostavna vozila, 4 × 4
  (novost je Tractiva – avtomobilska veriga brez vpenjanja zadaj);
 • gozdarske kolesne verige;
 • vlečne gozdarske verige;
 • program gozdarskih elementov;
 • gosenice za gozdarske stroje;
 • zaščitne verige za delovne stroje;
 • pohodne dereze za čevlje
  (novost so dereze za otroke in pa dereze za tek);
 • preostali športni program (pohodne palice, nahrbtniki,…).

Veriga z leti vedno bolj uspešno konkurira največjim svetovnim proizvajalcem verig. Izdelki se prodajajo tako na domačem kot tudi na svetovnih trgih.

Danes izvažamo v več kot 61 držav, delež izvoza pa je preko 90 %.

SKUPAJ DO VRHA

TOGETHER TO THE TOP

“Skupaj do vrha” ali “Together to the top” je slogan podjetja in tudi vsakodnevna motivacija. To je tudi tema letošnjega jubilejnega leta.

Veriga je namreč skupaj z zaposlenimi in širšo lokalno skupnostjo izpeljala več dobrih del, 6. novembra (ko je bilo podjetje let 1922 prvič vpisano v register) pa smo pripravila zabavo s predstavitvijo izdelkov in zgodovine.

Lokalni skupnosti je Veriga podarila defibrilator, šoli v Strahinju učne table, imeli smo Verigin izobraževalni dan, prispevali smo v dobrodelni fond s katerim so otroci iz ogroženih družin odšli na morje,

Tako smo ob 100letnici v Lesce (kjer podjetje deluje že vseh 100 let) z okolico vpletli verigo dobrih del.

SLEDITE NAM

@verigalesce

@veriga_lesce